SALAM SEJAHTERA DAN SALAM SATU MALAYSIA

PSSKU CEMERLANG, SEKOLAHKU GEMILANG....PSS SK NURI MENYEMAI DAN MENYUBURKAN ILMU DI MANA JUA ANDA BERADA.

KALAM PENTADBIR SEKOLAH: PN HJH. HAMIJAH BT HASSIM

Assalamualaikum w.b.t… Pusat Sumber merupakan nadi sesebuah sekolah yang berperanan membantu semua murid & semua guru menggunakan pelbagai kemudahan pembelajaran agar tidak hanya bergantung kepada buku teks dan kaedah tradisional sahaja di zaman era digital kini dengan perkembangan Literasi Maklumat yang begitu meluas. Perkembangan Literasi Maklumat ini bukan saja di dalam bilik darjah tetapi di empat penjuru kawasan sekolah selaras dengan keperluan NKRA dan KPM. Akhir kalam, semoga semua pihak yang melayari blog ini akan memperolehi info perkembangan terkini PSS SK Nuri dan perkongsian ilmu.TAHNIAH! kerana berjaya menjadi Johan Pusat Sumber Cemerlang Kategori Luar Bandar Peringkat Negeri Sembilan pada tahun 2009, 2010 dan 2011 . Semoga Pusat Sumber SK Nuri terus melakar kegemilangannya. Sekian, wassalam .

Ahad, November 08, 2009

Tersirat di sebalik yang tersurat 64: WARNA UNGU SEBAGAI WARNA KORPORAT PSS SK NURI

Sejak awal tahun pengurusan PSS SK Nuri yang di bawah penyelaras GPM yang terkini telah banyak transformasi dilakukan. Ini termasuklah pemilihan warna ungu sebagai warna tema atau warna korporat PSS SK Nuri .
Pemilihan warna ini direalisasikan agar ianya seiring dengan warna korporat BTPN.
Buat permulaannya, warna ungu telah digunakan untuk semua dokumentasi seperti di dalam pengurusan Blog PSS dan pengurusan Sistem Fail PSS.
Kemudiannya, keceriaan fizikal PSS juga diterapkan impak warna ungu seperti pada papan kenyataan, papan pameran, rak-rak bahan bacaan dan warna langsir di dalam bilik bacaan induk perpustakaan.
Insyallah ..bermula 2010 warna pakaian seragam Pengawas PSS juga akan mengalami transformasi mengikut warna korporat PSS SK Nuri.
Keceriaan fizikal luaran PSS SK Nuri - mural yang bertemakan pemilihan warna ungu pada hiasan dan tulisannya.

Mural-mural yang merupakan bekas tangan Cikgu Yati dan Cikgu Rina.


Kain rentang PSS SK Nuri yang dibuat oleh Cikgu Yati, Cikgu Rina dan Uztazah Ana serta anak-anak GPM.
Pintu masuk ke bilik induk pengurusan PSS SK Nuri.
Pakaian seragam Pengawas PSS SK Nuri sekarang.
Cikgu Yati sedang membantu beberapa orang Pengawas PSS sedang mencuba pakaian seragam baru untuk tahun 2010 nanti.
Insyallah inilah rupa pakaian seragam Pengawas PSS SK Nuri pada tahun hadapan.
Semoga transformasi yang dibuat sekarang dan pada masa akan datang akan memberi manfaat kepada kecemerlangan anak didik dan Sekolah Kebangsaan Nuri sendiri.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails