SALAM SEJAHTERA DAN SALAM SATU MALAYSIA

PSSKU CEMERLANG, SEKOLAHKU GEMILANG....PSS SK NURI MENYEMAI DAN MENYUBURKAN ILMU DI MANA JUA ANDA BERADA.

KALAM PENTADBIR SEKOLAH: PN HJH. HAMIJAH BT HASSIM

Assalamualaikum w.b.t… Pusat Sumber merupakan nadi sesebuah sekolah yang berperanan membantu semua murid & semua guru menggunakan pelbagai kemudahan pembelajaran agar tidak hanya bergantung kepada buku teks dan kaedah tradisional sahaja di zaman era digital kini dengan perkembangan Literasi Maklumat yang begitu meluas. Perkembangan Literasi Maklumat ini bukan saja di dalam bilik darjah tetapi di empat penjuru kawasan sekolah selaras dengan keperluan NKRA dan KPM. Akhir kalam, semoga semua pihak yang melayari blog ini akan memperolehi info perkembangan terkini PSS SK Nuri dan perkongsian ilmu.TAHNIAH! kerana berjaya menjadi Johan Pusat Sumber Cemerlang Kategori Luar Bandar Peringkat Negeri Sembilan pada tahun 2009, 2010 dan 2011 . Semoga Pusat Sumber SK Nuri terus melakar kegemilangannya. Sekian, wassalam .

Rabu, Julai 27, 2011

PROJECT BASED LEARNING (PBL) : FASA 1-LAWATAN KE PUSAT PEMULIHARAAN GAJAH KUALA GANDAH

Pada tahun ini BTPN NS telah menetapkan semua sekolah mengambil bahagian dalam Pertandingan PBL. Subjek untuk projek ini juga telah ditetapkan iaitu Sains.
Oleh itu, Panitia Sains SK Nuri yang diketuai oleh Cikgu Norlinda Othman bersama rakan subjek beliau iaitu Cikgu Nor Hayati Abdul Wahab telahpun bersepakat untuk memilih tajuk yang berkaitan dengan gajah.

Langkah pertama kami iaitu perkongsian maklumat dgn En Mohd Ghazali Che Man di PKG Johol telahpun selesai pada minggu sebelumnya.

Bagi tujuan pemantapan maklumat berkenaan gajah ini, maka pasukan PBL SK Nuri bersama barisan peserta iaitu adik Nur Hikmah, adik Sofya Nabihah & adik Nabil Khairi serta ditemani oleh Pn Hamijah Hassim (GPK 1) dan Tn Hj Kamal Abd Rahamn (GPK HEM) telah membuat lawatan ke Pusat Pemuliharaan Gajah di Kuala Gandah, Lanchang, Pahang pada 23 Julai yang lalu.

Perbelanjaan kami telah ditaja oleh Kedai Buku dan PIBG SK Nuri.
Terima kasih kepada Pn Kamariah Harun - Guru Besar SK Nuri yang telah banyak memberi sokongan kepada projek ini.Sesi temuramah bersama Pegawai Perhilitan


Team PBL SK Nuri bergambar bersama gajah junior

Penyampaian cenderahati untuk Pusat Pemuliharaan Gajah Kuala Gandah, Lanchang, Pahang.

Sesi mandi bersama gajah-gajah.

Jom ke facebook PSS SK Nuri untuk lihat banyak lagi gambar di sini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails