SALAM SEJAHTERA DAN SALAM SATU MALAYSIA

PSSKU CEMERLANG, SEKOLAHKU GEMILANG....PSS SK NURI MENYEMAI DAN MENYUBURKAN ILMU DI MANA JUA ANDA BERADA.

KALAM PENTADBIR SEKOLAH: PN HJH. HAMIJAH BT HASSIM

Assalamualaikum w.b.t… Pusat Sumber merupakan nadi sesebuah sekolah yang berperanan membantu semua murid & semua guru menggunakan pelbagai kemudahan pembelajaran agar tidak hanya bergantung kepada buku teks dan kaedah tradisional sahaja di zaman era digital kini dengan perkembangan Literasi Maklumat yang begitu meluas. Perkembangan Literasi Maklumat ini bukan saja di dalam bilik darjah tetapi di empat penjuru kawasan sekolah selaras dengan keperluan NKRA dan KPM. Akhir kalam, semoga semua pihak yang melayari blog ini akan memperolehi info perkembangan terkini PSS SK Nuri dan perkongsian ilmu.TAHNIAH! kerana berjaya menjadi Johan Pusat Sumber Cemerlang Kategori Luar Bandar Peringkat Negeri Sembilan pada tahun 2009, 2010 dan 2011 . Semoga Pusat Sumber SK Nuri terus melakar kegemilangannya. Sekian, wassalam .

Isnin, Februari 11, 2013

PROGRAM MEMPERKASAKAN NILAM : 'ROADSHOW' PENGGUNAAN REKOD-REKOD NILAM

Tarikh : 07 Februari 2013
Hari :Khamis
Tempat : Dewan SK Nuri
Guru Pelaksana : Cikgu Nor Hayati Bt Abdul Wahab - GPM dan Pn Khairunnisak Bt Ali - Guru NILAM
Pengisian :Tatacara Penggunaan Rekod - rekod NILAM seperti Buku Rekod Tahap Rakan Pembaca   dan Buku Rekod Tahap Jauhari
Objektif :
1.Semua murid mengetahui cara untuk merekod Buku Rekod Tahap Jauhari dan Buku Rekod Rakan Pembaca serta mendapat pengesahan guru.
2. Murid mengetahui cara memperolehi markah untuk aktiviti Rakan Pembaca.
Sasaran : Semua warga SK Nuri
Tentatif :
Tahap 1 - 8.15 pagi
Tahap 2 - 8.45 pagi Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails