SALAM SEJAHTERA DAN SALAM SATU MALAYSIA

PSSKU CEMERLANG, SEKOLAHKU GEMILANG....PSS SK NURI MENYEMAI DAN MENYUBURKAN ILMU DI MANA JUA ANDA BERADA.

KALAM PENTADBIR SEKOLAH: PN HJH. HAMIJAH BT HASSIM

Assalamualaikum w.b.t… Pusat Sumber merupakan nadi sesebuah sekolah yang berperanan membantu semua murid & semua guru menggunakan pelbagai kemudahan pembelajaran agar tidak hanya bergantung kepada buku teks dan kaedah tradisional sahaja di zaman era digital kini dengan perkembangan Literasi Maklumat yang begitu meluas. Perkembangan Literasi Maklumat ini bukan saja di dalam bilik darjah tetapi di empat penjuru kawasan sekolah selaras dengan keperluan NKRA dan KPM. Akhir kalam, semoga semua pihak yang melayari blog ini akan memperolehi info perkembangan terkini PSS SK Nuri dan perkongsian ilmu.TAHNIAH! kerana berjaya menjadi Johan Pusat Sumber Cemerlang Kategori Luar Bandar Peringkat Negeri Sembilan pada tahun 2009, 2010 dan 2011 . Semoga Pusat Sumber SK Nuri terus melakar kegemilangannya. Sekian, wassalam .

Sabtu, November 07, 2009

Tersirat di sebalik yang tersurat 63: BENGKEL PEMURNIAN BLOG

Kesibukan yang agak ketara sejak kebelakangan ini menyebabkan saya hampir terlupa akan satu bengkel yang menarik yang telah saya hadiri pada 02 November 2009 yang lalu.
Bengkel tersebut bertajuk 'Bengkel Pemurnian blog PSS' yang diadakan di PKG Johol yang juga merupakan penganjur kursus ini.
En Shafie yang merupakan salah seorang daripada pegawai BTPN di PKG Johol telah bertindak sebagai jurulatih di dalam bengkel ini.
Bengkel ini diadakan khas untuk semua GPM ahli PKG Johol. Banyak pendedahan tentang tips untuk memurnikan lagi blog PSS yang telah dibina oleh para GPM pada awal April yang lalu.
Di akhir bengkel ini, En. Mohd Ghazali selaku Pegawai BTPN 1 untuk PKG Johol ini telah menyampaikan beberapa amanat atau makluman kepada semua GPM yang hadir pada bengkel ini. Diantaranya ialah :
a) Pertandingan Blog PSS.
b)Pertandingan BBM dalam bentuk powerpoint bagi sekolah yang berminat dan telah bersedia.
c)Pencalonan Tokoh NILAM sekolah untuk penapisan PKG Johol bagi wakil Negeri Sembilan.
d)Anugerah PBL - 2 buah sekolah rintis iaitu SK Nuri dan SMKDUAM belum lagi mencapai tahap piawaian yang dikehendaki.
e)ORACLE THINK QUEST - amat berharap kedua-dua sekolah iaitu SK Undang Johol dan SMK Jelai(Felda) sentiasa 'upgrade'kan penggunaannya.
f) Persediaan untuk Perancangan Pengurusan PSS bagi 2010 telah boleh dirangka oleh semua GPM.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails