SALAM SEJAHTERA DAN SALAM SATU MALAYSIA

PSSKU CEMERLANG, SEKOLAHKU GEMILANG....PSS SK NURI MENYEMAI DAN MENYUBURKAN ILMU DI MANA JUA ANDA BERADA.

KALAM PENTADBIR SEKOLAH: PN HJH. HAMIJAH BT HASSIM

Assalamualaikum w.b.t… Pusat Sumber merupakan nadi sesebuah sekolah yang berperanan membantu semua murid & semua guru menggunakan pelbagai kemudahan pembelajaran agar tidak hanya bergantung kepada buku teks dan kaedah tradisional sahaja di zaman era digital kini dengan perkembangan Literasi Maklumat yang begitu meluas. Perkembangan Literasi Maklumat ini bukan saja di dalam bilik darjah tetapi di empat penjuru kawasan sekolah selaras dengan keperluan NKRA dan KPM. Akhir kalam, semoga semua pihak yang melayari blog ini akan memperolehi info perkembangan terkini PSS SK Nuri dan perkongsian ilmu.TAHNIAH! kerana berjaya menjadi Johan Pusat Sumber Cemerlang Kategori Luar Bandar Peringkat Negeri Sembilan pada tahun 2009, 2010 dan 2011 . Semoga Pusat Sumber SK Nuri terus melakar kegemilangannya. Sekian, wassalam .

Sabtu, November 07, 2009

Tersirat di sebalik yang tersurat 62: TARIKH AKHIR PENGHANTARAN DATA NILAM PERINGKAT SEKOLAH

Tarikh 06 November 2009 bersamaan hari Jumaat merupakan tarikh akhir penghantaran data NILAM oleh semua guru kelas dan guru-guru bahasa.
Sistem Pengumpulan Data NILAM Secara Berpusat yang diletakkan di dua lokasi iaitu Pusat Akses dan Bilik Bacaan Utama Perpustakaan sedikit sebanyak telah memberi kemudahan guru-guru tersebut melunaskan tanggungjawab mereka.
Tempoh masa yang diberikan selama seminggu sejak 02 November yang lalu adalah mencukupi untuk guru-guru berkenaan mengisi data NILAM terkini bagi kelas mereka masing-masing.
Pada kali ini, para guru tersebut dikehendaki menghantar data NILAM pembacaan murid-murid mereka bagi bulan Julai hingga Oktober 2009.
Pn Nor Hayati yang merupakan Guru Data NILAM akan mengumpulkan kesemua data tersebut sebelum menghantarkan laporan Data NILAM kepada PKG Johol pada 15 November 2009.
Saya mengucapkan terima kasih kepada semua guru yang terlibat dan memberi kerjasama di dalam kemaskini Data NILAM ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails