SALAM SEJAHTERA DAN SALAM SATU MALAYSIA

PSSKU CEMERLANG, SEKOLAHKU GEMILANG....PSS SK NURI MENYEMAI DAN MENYUBURKAN ILMU DI MANA JUA ANDA BERADA.

KALAM PENTADBIR SEKOLAH: PN HJH. HAMIJAH BT HASSIM

Assalamualaikum w.b.t… Pusat Sumber merupakan nadi sesebuah sekolah yang berperanan membantu semua murid & semua guru menggunakan pelbagai kemudahan pembelajaran agar tidak hanya bergantung kepada buku teks dan kaedah tradisional sahaja di zaman era digital kini dengan perkembangan Literasi Maklumat yang begitu meluas. Perkembangan Literasi Maklumat ini bukan saja di dalam bilik darjah tetapi di empat penjuru kawasan sekolah selaras dengan keperluan NKRA dan KPM. Akhir kalam, semoga semua pihak yang melayari blog ini akan memperolehi info perkembangan terkini PSS SK Nuri dan perkongsian ilmu.TAHNIAH! kerana berjaya menjadi Johan Pusat Sumber Cemerlang Kategori Luar Bandar Peringkat Negeri Sembilan pada tahun 2009, 2010 dan 2011 . Semoga Pusat Sumber SK Nuri terus melakar kegemilangannya. Sekian, wassalam .

Isnin, November 02, 2009

Tersirat Di Sebalik Yang Tersurat 57 : PERSEDIAAN PROGRAM RIMUP

Lihatlah aksi dan kerenah peserta-peserta untuk acara Program Rimup. Mereka ini terdiri daripada peserta untuk acara pertunjukan kebudayaan masyarakat Malaysia bi bawah bimbingan Pn Huda dan acara tarian endang oleh murid-murid Tahun Enam pula di bawah bimbingan Pn Hasrinah dan Pn Daliah.


Ewah...sempat jugak mereka berposing ketika raptai program ini. Lihatlah aksi 'Gadis Melayu Terakhir' digayakan oleh adik Diana, manakala rakan sebelahnya itu pula ialah adik Siti Sarah yang mengayakan pakaian minangkabau.
Murid-murid acara pertunjukan pakaian masyarakat Malaysia sedang menunggu giliran untuk beraksi...jalan catwalk...hehehe

Tak sangka ada bakat terpendam juga anak-anak murid Tahun Enam ini mempersembahkan tarian endang.


Malu ke...? nak buat macamana...bukan senang nak dapat peluang macam ni tau...
Amboi..amboi...Cikgu Rina macam ada pengalaman je...lihatlah aksi beliau yang sedang membimbing adik Siti Sarah yang mengayakan pakaian minangkabau.

Haaa...ini pula aksi hero-hero yang sudah kepenatan berlatih catwalk... ;)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails