SALAM SEJAHTERA DAN SALAM SATU MALAYSIA

PSSKU CEMERLANG, SEKOLAHKU GEMILANG....PSS SK NURI MENYEMAI DAN MENYUBURKAN ILMU DI MANA JUA ANDA BERADA.

KALAM PENTADBIR SEKOLAH: PN HJH. HAMIJAH BT HASSIM

Assalamualaikum w.b.t… Pusat Sumber merupakan nadi sesebuah sekolah yang berperanan membantu semua murid & semua guru menggunakan pelbagai kemudahan pembelajaran agar tidak hanya bergantung kepada buku teks dan kaedah tradisional sahaja di zaman era digital kini dengan perkembangan Literasi Maklumat yang begitu meluas. Perkembangan Literasi Maklumat ini bukan saja di dalam bilik darjah tetapi di empat penjuru kawasan sekolah selaras dengan keperluan NKRA dan KPM. Akhir kalam, semoga semua pihak yang melayari blog ini akan memperolehi info perkembangan terkini PSS SK Nuri dan perkongsian ilmu.TAHNIAH! kerana berjaya menjadi Johan Pusat Sumber Cemerlang Kategori Luar Bandar Peringkat Negeri Sembilan pada tahun 2009, 2010 dan 2011 . Semoga Pusat Sumber SK Nuri terus melakar kegemilangannya. Sekian, wassalam .

Selasa, November 24, 2009

Tersirat Di Sebalik Yang Tersurat 106 : MAJLIS KHATAM AL QURAN SEKOLAH-SEKOLAH KPM


Pasukan Khatam Al Quran SK Nuri yang dijemput ke Majlis Khatam Al Quran Sekolah-sekolah Kementerian Pelajaran Malaysia yang telah diadakan di ITQAN, Gemencheh.
Pasukan sekolah yang diiringi oleh Uztaz Mohd Rosdi Sulaiman ini terdiri daripada adik Nur Aiman Syafiqah, Mohd Ikhmal Fahmi dan Nor Hafizah masing-masing dari Kelas 4 Bestari.
Warga blog PSS mengucapkan SYABAS dan TAHNIAH.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails