SALAM SEJAHTERA DAN SALAM SATU MALAYSIA

PSSKU CEMERLANG, SEKOLAHKU GEMILANG....PSS SK NURI MENYEMAI DAN MENYUBURKAN ILMU DI MANA JUA ANDA BERADA.

KALAM PENTADBIR SEKOLAH: PN HJH. HAMIJAH BT HASSIM

Assalamualaikum w.b.t… Pusat Sumber merupakan nadi sesebuah sekolah yang berperanan membantu semua murid & semua guru menggunakan pelbagai kemudahan pembelajaran agar tidak hanya bergantung kepada buku teks dan kaedah tradisional sahaja di zaman era digital kini dengan perkembangan Literasi Maklumat yang begitu meluas. Perkembangan Literasi Maklumat ini bukan saja di dalam bilik darjah tetapi di empat penjuru kawasan sekolah selaras dengan keperluan NKRA dan KPM. Akhir kalam, semoga semua pihak yang melayari blog ini akan memperolehi info perkembangan terkini PSS SK Nuri dan perkongsian ilmu.TAHNIAH! kerana berjaya menjadi Johan Pusat Sumber Cemerlang Kategori Luar Bandar Peringkat Negeri Sembilan pada tahun 2009, 2010 dan 2011 . Semoga Pusat Sumber SK Nuri terus melakar kegemilangannya. Sekian, wassalam .

Selasa, November 09, 2010

KEM MEMBACA 1 MALAYSIA 2010 - TAHNIAH WARGA SK NURI

TAHNIAH! Kepada semua warga SK Nuri kerana telah terpilih oleh Kemeterian Pelajaran untuk sama-sama merekod "MALAYSIA BOOK OF RECORD 2010" untuk mengumpul semua murid dan guru sekolah bagi Program Membaca selama 2010 saat. Pada ketetapan berikut:

Tarikh: 08 November 2010
Hari : Isnin
Masa : 09:30:00 hingga 10:03:30 (2010 saat)
Guru Penyelaras : Pn Nor Hayati Abdul Wahab
Pengisian : Membaca secara individu , berpasangan dan kumpulan secara senyap atau kuat

Jemputan : En Ibrahim B Mahat - wakil PIBG SK Nuri
Tempat : Dewan SK Nuri
Sasaran : Semua warga SK Nuri

* Kepada sesiapa yang ingin melihat lebih banyak lagi gambar sila layari laman sosial PSS SK Nuri.'Banner' program ini.


Detik program bermula.

Tn Hj Mohd Kadzri Ibrahim memalukan gong sebagai tanda simbolik program bermula.Koir Pengawas PSS menyanyikan lagu 'Membaca Gaya Wawasan'.
* Kepada semua warga SK Nuri TERIMA KASIH kerana telah menyumbangkan sebuah buku kepada perpustakaan SK Nuri melalui prpgram ini dan TERIMA KASIH juga kerana telah menjayakan program ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails