SALAM SEJAHTERA DAN SALAM SATU MALAYSIA

PSSKU CEMERLANG, SEKOLAHKU GEMILANG....PSS SK NURI MENYEMAI DAN MENYUBURKAN ILMU DI MANA JUA ANDA BERADA.

KALAM PENTADBIR SEKOLAH: PN HJH. HAMIJAH BT HASSIM

Assalamualaikum w.b.t… Pusat Sumber merupakan nadi sesebuah sekolah yang berperanan membantu semua murid & semua guru menggunakan pelbagai kemudahan pembelajaran agar tidak hanya bergantung kepada buku teks dan kaedah tradisional sahaja di zaman era digital kini dengan perkembangan Literasi Maklumat yang begitu meluas. Perkembangan Literasi Maklumat ini bukan saja di dalam bilik darjah tetapi di empat penjuru kawasan sekolah selaras dengan keperluan NKRA dan KPM. Akhir kalam, semoga semua pihak yang melayari blog ini akan memperolehi info perkembangan terkini PSS SK Nuri dan perkongsian ilmu.TAHNIAH! kerana berjaya menjadi Johan Pusat Sumber Cemerlang Kategori Luar Bandar Peringkat Negeri Sembilan pada tahun 2009, 2010 dan 2011 . Semoga Pusat Sumber SK Nuri terus melakar kegemilangannya. Sekian, wassalam .

Jumaat, Januari 22, 2010

LALUAN IQRA' : AKTIVITI BERSAMA PANITIA

Berikut ialah beberapa aktiviti Laluan Iqra' yang dijalankan bersama panitia. Aktiviti ini bermula jam 7.30 - 7.45 pagi sebelum sesi persekolahan bermula pada setiap hari Selasa, Rabu, Khamis dan Jumaat. Beikut ialah jadual perjalanan Laluan Iqra' sekolah kami :-
Selasa --> Panitia Bahasa Melayu
Rabu --> Panitia Bahasa Inggeris
Khamis --> Panitia Matematik / Sains
Jumaat --> Panitia Pendidikan Agama IslamAktiviti Panitia Bahasa Melayu ini bertajuk 'Perumpamaan' dikendalikan oleh Cikgu Nor Fauziah.

Aktiviti Panitia Bahasa Inggeris dikendalikan oleh adik Nur Hikmah.


Aktiviti Panitia Matematik membaca sifir dikendalikan oleh Cikgu Mohd Fadil
Aktiviti Panitia Pendidikan Islam

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails