SALAM SEJAHTERA DAN SALAM SATU MALAYSIA

PSSKU CEMERLANG, SEKOLAHKU GEMILANG....PSS SK NURI MENYEMAI DAN MENYUBURKAN ILMU DI MANA JUA ANDA BERADA.

KALAM PENTADBIR SEKOLAH: PN HJH. HAMIJAH BT HASSIM

Assalamualaikum w.b.t… Pusat Sumber merupakan nadi sesebuah sekolah yang berperanan membantu semua murid & semua guru menggunakan pelbagai kemudahan pembelajaran agar tidak hanya bergantung kepada buku teks dan kaedah tradisional sahaja di zaman era digital kini dengan perkembangan Literasi Maklumat yang begitu meluas. Perkembangan Literasi Maklumat ini bukan saja di dalam bilik darjah tetapi di empat penjuru kawasan sekolah selaras dengan keperluan NKRA dan KPM. Akhir kalam, semoga semua pihak yang melayari blog ini akan memperolehi info perkembangan terkini PSS SK Nuri dan perkongsian ilmu.TAHNIAH! kerana berjaya menjadi Johan Pusat Sumber Cemerlang Kategori Luar Bandar Peringkat Negeri Sembilan pada tahun 2009, 2010 dan 2011 . Semoga Pusat Sumber SK Nuri terus melakar kegemilangannya. Sekian, wassalam .

Jumaat, Disember 11, 2009

Tersirat Di Sebalik Yang Tersurat 114 : SEKALUNG PENGHARGAAN

Telah hampir tiga minggu sekolah bercuti, namun begitu terdapat juga warga sekolah yang masih menjenguk ke sekolah atas kesedaran dan keikhlasan hati bagi melunaskan tanggungjawab masing-masing.
Oleh itu, selaku GPM PSS SK Nuri, saya ingin merakamkan jutaan setinggi-tinggi penghargaan kepada beberapa guru dan murid dari Jawatankuasa Perpustakaan yang telah sudi meluangkan masa cuti mereka ke perpustakaan. Guru -guru tersebut ialah Pn Ruziana dan Pn Hasrinah bersama pengawas-pengawas PSS iaitu adik Mohd Syakir dan adik Mohd Imran yang telah sanggup bersama guru-guru ini menyambung aktiviti automasi buku-buku di perpustakaan.
Semoga kudrat dan keikhlasan hati kalian dibalas oleh Allah dengan kebaikanNya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails