SALAM SEJAHTERA DAN SALAM SATU MALAYSIA

PSSKU CEMERLANG, SEKOLAHKU GEMILANG....PSS SK NURI MENYEMAI DAN MENYUBURKAN ILMU DI MANA JUA ANDA BERADA.

KALAM PENTADBIR SEKOLAH: PN HJH. HAMIJAH BT HASSIM

Assalamualaikum w.b.t… Pusat Sumber merupakan nadi sesebuah sekolah yang berperanan membantu semua murid & semua guru menggunakan pelbagai kemudahan pembelajaran agar tidak hanya bergantung kepada buku teks dan kaedah tradisional sahaja di zaman era digital kini dengan perkembangan Literasi Maklumat yang begitu meluas. Perkembangan Literasi Maklumat ini bukan saja di dalam bilik darjah tetapi di empat penjuru kawasan sekolah selaras dengan keperluan NKRA dan KPM. Akhir kalam, semoga semua pihak yang melayari blog ini akan memperolehi info perkembangan terkini PSS SK Nuri dan perkongsian ilmu.TAHNIAH! kerana berjaya menjadi Johan Pusat Sumber Cemerlang Kategori Luar Bandar Peringkat Negeri Sembilan pada tahun 2009, 2010 dan 2011 . Semoga Pusat Sumber SK Nuri terus melakar kegemilangannya. Sekian, wassalam .

Khamis, Oktober 15, 2009

TERSIRAT DI SEBALIK YANG TERSURAT 51 - Pentarafan PSS

TAHNIAH ! TAHNIAH ! Kepada semua warga SK Nuri khasnya warga kerja PSS di atas pencalonan PKG Johol untuk Penarafan PSS.
Oleh itu, pada 12 Oktober 2009 yang lalu En Mohd Fadzil B Abd Razak daripada PSPN, Port Dickson telah datang memantau PSS dan Unit-unit di bawah Rangkaian PSS SK Nuri.
Beliau telah memantau bilik-bilik khas seperti Unit SAL, Unit BBM, Unit Audio Visual,Pusat Akses, Bilik PPSMI 2 dan Makmal Komputer. Selain itu, beliau turut melihat taman-taman informasi seperti Taman Sains Ibnu Sina, Balai Agama dan Taman Herba.
Disamping itu, beliau turut melihat tapak projek mega PSS yang terletak di dalam Galeri Sejarah.
Sebelum beliau menyudahkan pemantauan tersebut beliau mengucapkan tahniah dan amat berharap agar apa jua aktiviti yang telah dan sedang PSS jalankan akan diteruskan.

Pintu masuk PSS SK Nuri menyambut kehadiran En Mohd Fadzil dari BTPN Negeri Sembilan.

En Mohd Fadzil di Galeri Sejarah

Pn Hjh Hamijah selaku GPK 1 sedang mengiringi En Mohd Fadzil ketika memantau PSS SK Nuri
Pn Nor Hayati yang merupakan GPM SK Nuri sedang menerima respon pemantauan daripada En Mohd Fadzil dan turut disertai oleh Pn Hjh Hamijah dan En Mohd Kamal Abd Rahman iaitu GPK HEM SK Nuri.

*Warga kerja PSS SK Nuri mengucapkan terima kasih kepada semua warga SK Nuri yang terlibat secara langsung atau tidak dalam Penarafan PSS ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails