SALAM SEJAHTERA DAN SALAM SATU MALAYSIA

PSSKU CEMERLANG, SEKOLAHKU GEMILANG....PSS SK NURI MENYEMAI DAN MENYUBURKAN ILMU DI MANA JUA ANDA BERADA.

KALAM PENTADBIR SEKOLAH: PN HJH. HAMIJAH BT HASSIM

Assalamualaikum w.b.t… Pusat Sumber merupakan nadi sesebuah sekolah yang berperanan membantu semua murid & semua guru menggunakan pelbagai kemudahan pembelajaran agar tidak hanya bergantung kepada buku teks dan kaedah tradisional sahaja di zaman era digital kini dengan perkembangan Literasi Maklumat yang begitu meluas. Perkembangan Literasi Maklumat ini bukan saja di dalam bilik darjah tetapi di empat penjuru kawasan sekolah selaras dengan keperluan NKRA dan KPM. Akhir kalam, semoga semua pihak yang melayari blog ini akan memperolehi info perkembangan terkini PSS SK Nuri dan perkongsian ilmu.TAHNIAH! kerana berjaya menjadi Johan Pusat Sumber Cemerlang Kategori Luar Bandar Peringkat Negeri Sembilan pada tahun 2009, 2010 dan 2011 . Semoga Pusat Sumber SK Nuri terus melakar kegemilangannya. Sekian, wassalam .

Sabtu, Oktober 10, 2009

TERSIRAT DI SEBALIK YANG TERSURAT 49 - PERSEDIAAN PENARAFAN PSS

TAHNIAH! Kepada semua warga SK Nuri khasnya warga kerja PSS kerana telah dipilih oleh PKG Johol untuk mewakili PKG Johol. Oleh itu, pentarafan oleh pegawai-pegawai dari BTPNS akan diadakan pada 12 Oktober 2009 nanti. Pemantauan tersebut lebih merupakan pemantauan susulan selepas pengredan yang dijalankan oleh pegawai-pegawai PKG Johol yang lalu.
Pihak sekolah mengucapkan terima kasih kepada PKG Johol di atas kepercayaan tersebut.
Oleh yang demikian, walaupun persediaan awal telahpun bermula dari awal tahun dulu tetapi warga kerja PSS SK Nuri perlu mempertingkatkan lagi mutu prasarana dan pendokumentasian agar tidak menghampakan hasrat PKG Johol.
Oleh itu, pada pagi 10 Oktober 2009 bermula jam 8.00 pagi hingga 12.00 tengahari ,pengawas-pengawas PSS dan pengawas percubaan telah bergotong-royong untuk mempertingkatkan lagi persediaan untuk pemantauan pentarafan tersebut.
Lihatlah semangat gotong-royong 'Saya Sayangkan PSS' yang telah ditunjukkan oleh pengawas-pengawas PSS ini untuk keceriaan fizikal luaran PSS...


Pengawas PSS dan pengawas PSS Tahun Lima yang dalam Percubaan melukis mural di depan pintu masuk PSS
Wakil Pengawas PSS Tahun Tiga sedang menyusun buku-buku di rak mengikut nombor panggilan.
Pengawas PSS dan pengawas percubaan yang ingin meninggalkan bekas tangan di tembok depan PSS.
Masih sempat beraksi di depan lensa kamera walaupun kawan sebelah sedang tekun mewarna mural
Wakil Pengawas PSS Tahun Enam,adik Puteri Zahidah sedang membuat automasi buku baru
Pengawas PSS percubaan dari TahunTiga sedang dibimbing oleh adik Azhar yang merupakan Pengawas PSS Tahun Empat untuk meletakkan barkod pada buku-buku.
Pengawas-pengawas PSS -percubaan dari Tahun Dua sedang membuat Proses Teknik untuk buku- Seronoknya diberi peluang mengecop di dalam buku-buku baru.
'Orang gagah' PSS adik Rusdi dan Izaidi sedang tekun memasang 'skirting' di meja Ruang Kerja dalam Bilik BBM


Lihatlah hasil tangan Cikgu Hasrinah dengan murid-muridnya di tembok masuk PSS.
Inilah hasil mural Pengawas PSS Tahun Empat dan Lima di tembok depan pintu masuk PSS.
Ini merupakan pandangan pintu masuk PSS dari luar .
GPM PSS SK Nuri iaitu Cikgu Yati turut tidak mahu ketinggalan 'menconteng' dinding luar PSS yang dijadikan 'pintu gerbang' sementara ke PSS.

******TERIMA KASIH SEMUA....CIKGU SAYANG KAMU*****

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails