SALAM SEJAHTERA DAN SALAM SATU MALAYSIA

PSSKU CEMERLANG, SEKOLAHKU GEMILANG....PSS SK NURI MENYEMAI DAN MENYUBURKAN ILMU DI MANA JUA ANDA BERADA.

KALAM PENTADBIR SEKOLAH: PN HJH. HAMIJAH BT HASSIM

Assalamualaikum w.b.t… Pusat Sumber merupakan nadi sesebuah sekolah yang berperanan membantu semua murid & semua guru menggunakan pelbagai kemudahan pembelajaran agar tidak hanya bergantung kepada buku teks dan kaedah tradisional sahaja di zaman era digital kini dengan perkembangan Literasi Maklumat yang begitu meluas. Perkembangan Literasi Maklumat ini bukan saja di dalam bilik darjah tetapi di empat penjuru kawasan sekolah selaras dengan keperluan NKRA dan KPM. Akhir kalam, semoga semua pihak yang melayari blog ini akan memperolehi info perkembangan terkini PSS SK Nuri dan perkongsian ilmu.TAHNIAH! kerana berjaya menjadi Johan Pusat Sumber Cemerlang Kategori Luar Bandar Peringkat Negeri Sembilan pada tahun 2009, 2010 dan 2011 . Semoga Pusat Sumber SK Nuri terus melakar kegemilangannya. Sekian, wassalam .

Selasa, Oktober 06, 2009

TERSIRAT DI SEBALIK YANG TERSURAT 45- PATAH TUMBUH HILANG BERGANTI


Patah tumbuh hilang berganti....kini warga SK Nuri telah pun mendapat pengganti Pn Azizah Ab Manan mantan guru besar SK Nuri yang telah berhijrah ke SK Tampin.
Pengganti tersebut ialah Tn Hj Mohd Kadzri B Hj Ibrahim . Menurut Tn Hj Mohd Kadzri ,SK Nuri merupakan sekolah rendah yang ketiga beliau berkhidmat sebagai guru besar.Sebelum ini beliau pernah menerajui SK Datuk Abdullah,Gemencheh dan SK Salak Nama ,Rembau. Sebelum itu, beliau juga pernah berkhidmat sebagai guru di SM Tunku Besar Tampin dan kemudiannya memikul tanggungjawab sebagai salah seorang daripada pegawai di PPD Tampin.
Warga SK Nuri keseluruhannya mengalu-alukan kedatangan Tn Hj Kadzri Ibrahim ke SK Nuri.Semoga dengan kehadiran beliau SK Nuri akan terus cemerlang di dalam pelbagai aspek di bawah tampuk kepimpinan beliau.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails