SALAM SEJAHTERA DAN SALAM SATU MALAYSIA

PSSKU CEMERLANG, SEKOLAHKU GEMILANG....PSS SK NURI MENYEMAI DAN MENYUBURKAN ILMU DI MANA JUA ANDA BERADA.

KALAM PENTADBIR SEKOLAH: PN HJH. HAMIJAH BT HASSIM

Assalamualaikum w.b.t… Pusat Sumber merupakan nadi sesebuah sekolah yang berperanan membantu semua murid & semua guru menggunakan pelbagai kemudahan pembelajaran agar tidak hanya bergantung kepada buku teks dan kaedah tradisional sahaja di zaman era digital kini dengan perkembangan Literasi Maklumat yang begitu meluas. Perkembangan Literasi Maklumat ini bukan saja di dalam bilik darjah tetapi di empat penjuru kawasan sekolah selaras dengan keperluan NKRA dan KPM. Akhir kalam, semoga semua pihak yang melayari blog ini akan memperolehi info perkembangan terkini PSS SK Nuri dan perkongsian ilmu.TAHNIAH! kerana berjaya menjadi Johan Pusat Sumber Cemerlang Kategori Luar Bandar Peringkat Negeri Sembilan pada tahun 2009, 2010 dan 2011 . Semoga Pusat Sumber SK Nuri terus melakar kegemilangannya. Sekian, wassalam .

Khamis, Oktober 01, 2009

TERSIRAT DI SEBALIK YANG TERSURAT 44- PENGHIJRAHAN MANTAN GURU BESAR SK NURI


Hari ini terpalit dalam sejarah sekolah satu lagi peristiwa yang meninggalkan kesan di seluruh sanubari warga SK Nuri. Hari ini merupakan tarikh terakhir PN AZIZAH AB MANAN berkhidmat di SK Nuri kerana akan berhijrah ke SK Tampin atas kehendak tanggungjawab yang diamanahkan oleh JPNS kepada beliau.
Penghijrahan beliau merupakan kehilangan SK Nuri akan seorang guru besar yang berkaliber dan berkomitmen yang tinggi pada tanggungjawabnya pada kecemerlangan sekolah.
Terlalu banyak perkongsian ilmu dan pengalaman hidup beliau yang telah beliau titipkan pada semua warga SK Nuri.
Semoga penghijrahan ini akan memberi lebih manfaat kepada beliau serta semoga beliau akan terus cemerlang pada masa akan datang.
Kepada Pn Azizah Ab Manan kami seluruh warga SK Nuri memohon maaf andaikata ada perbuatan dan tuturkata yang menguris hati cikgu.Tiada kata yang dapat kami berikan pada cikgu,terimalah pantun ini sebagai tanda kenang-kenangan daripada kami.

Pucuk pauh delima batu.
Anak sembilang di tapak tangan,
Sungguh jauh beribu batu,
Hilang di mata di hati jangan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails