SALAM SEJAHTERA DAN SALAM SATU MALAYSIA

PSSKU CEMERLANG, SEKOLAHKU GEMILANG....PSS SK NURI MENYEMAI DAN MENYUBURKAN ILMU DI MANA JUA ANDA BERADA.

KALAM PENTADBIR SEKOLAH: PN HJH. HAMIJAH BT HASSIM

Assalamualaikum w.b.t… Pusat Sumber merupakan nadi sesebuah sekolah yang berperanan membantu semua murid & semua guru menggunakan pelbagai kemudahan pembelajaran agar tidak hanya bergantung kepada buku teks dan kaedah tradisional sahaja di zaman era digital kini dengan perkembangan Literasi Maklumat yang begitu meluas. Perkembangan Literasi Maklumat ini bukan saja di dalam bilik darjah tetapi di empat penjuru kawasan sekolah selaras dengan keperluan NKRA dan KPM. Akhir kalam, semoga semua pihak yang melayari blog ini akan memperolehi info perkembangan terkini PSS SK Nuri dan perkongsian ilmu.TAHNIAH! kerana berjaya menjadi Johan Pusat Sumber Cemerlang Kategori Luar Bandar Peringkat Negeri Sembilan pada tahun 2009, 2010 dan 2011 . Semoga Pusat Sumber SK Nuri terus melakar kegemilangannya. Sekian, wassalam .

Khamis, Februari 16, 2012

Kenangan Terindah : Pertandingan PBL SR Peringkat Negeri Sembilan 2011

Gambar Kenangan semasa Majlis Penyampaian Hadiah di
Dewan Wawasan Politeknik Port DicksonBarisan peserta pasukan PBL 2011 yang terdiri daripada Nabil Khairi, Nur Hikmah dan Sofya Nabihah bergambar bersama Pn Kamariah Bt Harun - Guru Besar SK Nuri pada Majlis Penyampaian Hadiah dilakukan di tapak perhimpunan SK Nuri pada 13 Februari 2012.

Tajuk : Kemandirian Spesis Haiwan

Pencapaian Pasukan PBL SKN 2011 : Saguhati dalam 20 penyertaan peserta pertandingan.

Tahniah kepada pasukan PBL SKN dan guru-guru pembimbing pasukan ini iaitu Cikgu Norlinda Othman & Pn Nor Hayati Abdul Wahab.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails