SALAM SEJAHTERA DAN SALAM SATU MALAYSIA

PSSKU CEMERLANG, SEKOLAHKU GEMILANG....PSS SK NURI MENYEMAI DAN MENYUBURKAN ILMU DI MANA JUA ANDA BERADA.

KALAM PENTADBIR SEKOLAH: PN HJH. HAMIJAH BT HASSIM

Assalamualaikum w.b.t… Pusat Sumber merupakan nadi sesebuah sekolah yang berperanan membantu semua murid & semua guru menggunakan pelbagai kemudahan pembelajaran agar tidak hanya bergantung kepada buku teks dan kaedah tradisional sahaja di zaman era digital kini dengan perkembangan Literasi Maklumat yang begitu meluas. Perkembangan Literasi Maklumat ini bukan saja di dalam bilik darjah tetapi di empat penjuru kawasan sekolah selaras dengan keperluan NKRA dan KPM. Akhir kalam, semoga semua pihak yang melayari blog ini akan memperolehi info perkembangan terkini PSS SK Nuri dan perkongsian ilmu.TAHNIAH! kerana berjaya menjadi Johan Pusat Sumber Cemerlang Kategori Luar Bandar Peringkat Negeri Sembilan pada tahun 2009, 2010 dan 2011 . Semoga Pusat Sumber SK Nuri terus melakar kegemilangannya. Sekian, wassalam .

Ahad, April 10, 2011

GPM SK NURI LUNASKAN JANJI PADA ADIK INTAN SURAYA AKBAR

Tarikh : 10 April 2011
Hari : Ahad
Masa : 3.30 petang
Lokasi : Malacca International Bowling Centre
* Haa inilah 'umpan' GPM SKN iaitu Cikgu Nor Hayati Abdul Wahab pada adik Intan Suraya Akbar dari Tahun 5 Pintar yang merupakan murid pemulihan untuk membawa adik Intan ini ke Klinik Melekai bagi tujuan pemeriksaan murid lembam.
* Walaupun ini bukannya terkandung dlm tugasan seorang GPM tetapi dilakukan atas rasa tanggungjawab pada anak didik & sekolah :)

* Jom jengah lagi gambar2 Intan Suraya beraksi di gelanggang bowling dalam facebook PSS SK Nuri .... :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails