SALAM SEJAHTERA DAN SALAM SATU MALAYSIA

PSSKU CEMERLANG, SEKOLAHKU GEMILANG....PSS SK NURI MENYEMAI DAN MENYUBURKAN ILMU DI MANA JUA ANDA BERADA.

KALAM PENTADBIR SEKOLAH: PN HJH. HAMIJAH BT HASSIM

Assalamualaikum w.b.t… Pusat Sumber merupakan nadi sesebuah sekolah yang berperanan membantu semua murid & semua guru menggunakan pelbagai kemudahan pembelajaran agar tidak hanya bergantung kepada buku teks dan kaedah tradisional sahaja di zaman era digital kini dengan perkembangan Literasi Maklumat yang begitu meluas. Perkembangan Literasi Maklumat ini bukan saja di dalam bilik darjah tetapi di empat penjuru kawasan sekolah selaras dengan keperluan NKRA dan KPM. Akhir kalam, semoga semua pihak yang melayari blog ini akan memperolehi info perkembangan terkini PSS SK Nuri dan perkongsian ilmu.TAHNIAH! kerana berjaya menjadi Johan Pusat Sumber Cemerlang Kategori Luar Bandar Peringkat Negeri Sembilan pada tahun 2009, 2010 dan 2011 . Semoga Pusat Sumber SK Nuri terus melakar kegemilangannya. Sekian, wassalam .

Ahad, Februari 21, 2010

GOTONG - ROYONG PERDANA 2010

Pada 20 Februari 2010 bersamaan hari Sabtu yang lalu, Unit Kebersihan & Keceriaan HEM bersama PSS SK Nuri telah berganding bahu menganjurkan Program Gotong - Royong Perdana 2010.
Program ini telah dijayakan dengan kehadiran guru - guru , kakitangan sokongan, pekerja swasta , JK PIBG SK Nuri , NGO - Belia 4B Air Mawang dan para ibu bapa.
Bagi PSS SK Nuri , program ini merupakan salah satu daripada tujuan 'Program Ilmu Ada Di Mana-mana' untuk mewujudkan sudut - sudut info di serata kawasan persekitaran sekolah bagi memberi pendedahan p&p ilmu secara tidak formal kepada warga SK Nuri khasnya murid - murid.
Program ini telah diberi taklimat oleh Cikgu Kamal selaku GPK HEM. Program ini terbahagi kepada 2 fasa.
Fasa pertama bermula dari tarikh gotong - royong ini diadakan hingga 20 Mac yang lebih berfokuskan kepada tangga -tangga di bangunan baru. Tangga - tangga di bangunan baru ini dijadikan 'Tangga Angkat' oleh Panitia Sains, Panitia Kajian Tempatan, Panitia Matematik, Unit NILAM dan Unit PPDa.
Fasa kedua pula akan lebih berfokus kepada taman - taman dan mural pula.
Semoga segala usaha murni ini dinilai Allah sebagai ibadah. Warga kerja PSS mengucapkan terima kasih kepada semua yang telah menjayakan program ini.


Uztazah Kuziah, Uztazah Suria, Uztaz Rosdi dan En Sharudin pekerja swasta sedang mengecat 'Tangga Angkat' bagi Unit PPDa yang diketuai oleh Cikgu Abu Zaini
Cikgu Nor Haflida dan wakil ibu bapa sedang mengecat 'Tangga Angkat' Unit NLAM yang diketuai oleh Cikgu Nor Hayati.
Cikgu Nor Fauziah dan Cikgu Huda sedang menghias anak tangga di 'Tangga Angkat' Panitia Kajian Tempatan yang diketuai oleh Cikgu Kamisah.
AJK PIBG sedang memotong kayu untuk penyediaan papan tanda 'Program Lestari' yang diketuai oleh Cikgu Mohd Fadil.

Cikgu Nor Liza,Cikgu Nooraini, Cikgu Mazni, Cikgu Siti Hasnah, Cikgu Majidah, dan wakil ibu bapa sedang menaik taraf 'Tangga Angkat' Panitia Matematik yang diketuai Cikgu Affendy.

Wakil Ibu bapa dan pekerja swasta turut bekerjasama menaiktaraf 'Tangga Angkat' Unit NILAM.

Cikgu Hj. Mohd Kadzri - Guru Besar SK Nuri turut turun padang dalam gotong - royong ini.
Cikgu Kamal selaku GPK HEM sedang memberi taklimat dan agihan tugasan kepada hadirin.
Cikgu Hamijah dan Siti Kasom (FS) sedang membuat mural di ' Tangga Angkat' Panitia Sains yang diketuai oleh Cikgu Shahida.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails