SALAM SEJAHTERA DAN SALAM SATU MALAYSIA

PSSKU CEMERLANG, SEKOLAHKU GEMILANG....PSS SK NURI MENYEMAI DAN MENYUBURKAN ILMU DI MANA JUA ANDA BERADA.

KALAM PENTADBIR SEKOLAH: PN HJH. HAMIJAH BT HASSIM

Assalamualaikum w.b.t… Pusat Sumber merupakan nadi sesebuah sekolah yang berperanan membantu semua murid & semua guru menggunakan pelbagai kemudahan pembelajaran agar tidak hanya bergantung kepada buku teks dan kaedah tradisional sahaja di zaman era digital kini dengan perkembangan Literasi Maklumat yang begitu meluas. Perkembangan Literasi Maklumat ini bukan saja di dalam bilik darjah tetapi di empat penjuru kawasan sekolah selaras dengan keperluan NKRA dan KPM. Akhir kalam, semoga semua pihak yang melayari blog ini akan memperolehi info perkembangan terkini PSS SK Nuri dan perkongsian ilmu.TAHNIAH! kerana berjaya menjadi Johan Pusat Sumber Cemerlang Kategori Luar Bandar Peringkat Negeri Sembilan pada tahun 2009, 2010 dan 2011 . Semoga Pusat Sumber SK Nuri terus melakar kegemilangannya. Sekian, wassalam .

Rabu, November 25, 2009

Tersirat Di Sebalik Yang Tersurat 112 : CUTI SEKOLAH DAH MULA

Hooray! Cuti sekolah telah bermula! Inilah masanya untuk bercuti bersama keluarga. Semoga guru-guru dan murid-murid boleh melepaskan sedikit tekanan dengan melancong ke tempat peranginan di Malaysia ataupun luar negara.
Walaubagaimanapun, mesti juga peruntukan masa untuk belajar atau menambah ilmu semasa cuti sekolah bagi mereka yang ingin menghadapi peperiksaan UPSR, PMR dan SPM. Happy holiday kepada semua guru dan murid.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails