SALAM SEJAHTERA DAN SALAM SATU MALAYSIA

PSSKU CEMERLANG, SEKOLAHKU GEMILANG....PSS SK NURI MENYEMAI DAN MENYUBURKAN ILMU DI MANA JUA ANDA BERADA.

KALAM PENTADBIR SEKOLAH: PN HJH. HAMIJAH BT HASSIM

Assalamualaikum w.b.t… Pusat Sumber merupakan nadi sesebuah sekolah yang berperanan membantu semua murid & semua guru menggunakan pelbagai kemudahan pembelajaran agar tidak hanya bergantung kepada buku teks dan kaedah tradisional sahaja di zaman era digital kini dengan perkembangan Literasi Maklumat yang begitu meluas. Perkembangan Literasi Maklumat ini bukan saja di dalam bilik darjah tetapi di empat penjuru kawasan sekolah selaras dengan keperluan NKRA dan KPM. Akhir kalam, semoga semua pihak yang melayari blog ini akan memperolehi info perkembangan terkini PSS SK Nuri dan perkongsian ilmu.TAHNIAH! kerana berjaya menjadi Johan Pusat Sumber Cemerlang Kategori Luar Bandar Peringkat Negeri Sembilan pada tahun 2009, 2010 dan 2011 . Semoga Pusat Sumber SK Nuri terus melakar kegemilangannya. Sekian, wassalam .

Selasa, September 08, 2009

TERSIRAT DI SEBALIK YANG TERSURAT 39 - SELAMAT MENDUDUKI UPSR 2009

Tanggal 08 September 2009 hingga 10 September 2009 ini merupakan tarikh keramat untuk pelajar Tahun 6 setelah menempuh alam persekolahan hampir enam tahun di sekolah rendah.
Tempoh masa tersebut merupakan sesi Peperiksaan UPSR 2009 dijalankan.
Inilah yang akan dijadikan ukuran untuk menguji tahap penguasaan pelajar sekolah rendah dan kemahiran yang diperolehi oleh mereka sepanjang berada di alam sekolah rendah.
Seramai 57 orang pelajar Sekolah Kebangsaan Nuri akan menjadi calon yang menduduki peperiksaan ini yang dijalankan di Dewan SK Nuri.
Seluruh warga sekolah ini mengucapkan selamat maju jaya kepada murid - murid Tahun 6 semoga mendapat kejayaan yang cemerlang. Terima kasih kepada guru - guru subjek yang telah bertungkus lumus sebelum ini dan sama - sama kita mendoakan agar target sekolah akan menjadi kenyataan dan mendoakan agar lebih ramai lagi pelajar mendapat kejayaan 5A dalam UPSR ini.
Setelah penat berusaha ,kini kita hanya perlu memperbanyakkan doa dan bertakawakal pada Allah.
SELAMAT 'BERJUANG' WAHAI PUTERA PUTERI SK NURI....BUAT SEHABIS BAIK UNTUK KEJAYAAN UPSR ANDA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails