SALAM SEJAHTERA DAN SALAM SATU MALAYSIA

PSSKU CEMERLANG, SEKOLAHKU GEMILANG....PSS SK NURI MENYEMAI DAN MENYUBURKAN ILMU DI MANA JUA ANDA BERADA.

KALAM PENTADBIR SEKOLAH: PN HJH. HAMIJAH BT HASSIM

Assalamualaikum w.b.t… Pusat Sumber merupakan nadi sesebuah sekolah yang berperanan membantu semua murid & semua guru menggunakan pelbagai kemudahan pembelajaran agar tidak hanya bergantung kepada buku teks dan kaedah tradisional sahaja di zaman era digital kini dengan perkembangan Literasi Maklumat yang begitu meluas. Perkembangan Literasi Maklumat ini bukan saja di dalam bilik darjah tetapi di empat penjuru kawasan sekolah selaras dengan keperluan NKRA dan KPM. Akhir kalam, semoga semua pihak yang melayari blog ini akan memperolehi info perkembangan terkini PSS SK Nuri dan perkongsian ilmu.TAHNIAH! kerana berjaya menjadi Johan Pusat Sumber Cemerlang Kategori Luar Bandar Peringkat Negeri Sembilan pada tahun 2009, 2010 dan 2011 . Semoga Pusat Sumber SK Nuri terus melakar kegemilangannya. Sekian, wassalam .

Jumaat, September 04, 2009

TERSIRAT DI SEBALIK YANG TERSURAT 36 - Pelajar UniMAP parah tiru gaya 'Spiderman'


ANAK panah menunjukkan lokasi pelajar UniMAP terjatuh dari kolej kediamannya di Kampung Wai, Kangar kelmarin.


KUALA PERLIS - Mungkin mahu meniru kehebatan 'Spiderman' Perancis, Alain Robert, seorang pelajar Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) yang terlupa bawa kunci kediamannya cuba memanjat masuk ke rumahnya melalui rumah sebelah di kolej kediaman di Kampung Wai di sini kelmarin.

Bagaimanapun, dalam kejadian pada pukul 4.30 petang itu, pelajar lelaki dalam jurusan kejuruteraan meturlogi itu tidak mampu mengikut jejak Robert apabila dia terjatuh dari tingkat satu kolej tersebut.

"Semasa keluar dari langkan (beranda) di dapur rumah sebelah, pelajar itu tergelincir lalu terjatuh," kata Naib Canselor UniMAP, Prof. Datuk Dr. Kamarudin Hussin.

Ekoran kejadian itu, katanya, pelajar tahun satu dari Melaka itu cedera di kepala dan dirawat di Unit Rawatan Rapi di Hospital Tuanku Fauzaih (HTF), Kangar.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails